נגיף הקורונה עובר בימים האחרונים לקדמת הבמה במהדורות החדשות בכל העולם. קצב ההדבקה של הווירוס הוא מהמהירים ביותר שנראו כבר שנים ארוכות, ומזכיר מגיפות עולמיות מתקופות היסטוריות קדומות. ארגוני הבריאות העולמיים מנסים לבודד את המגיפה בכל דרך שהם יכולים. אחת הדרכים היא להורות לאנשים להיכנס לבידוד. עד כה אלפים כבר קיבלו הוראה להיכנס לבידוד בביתם ולא לצאת ממנו לתקופה של מ-5 ימים ועד לשבועיים. אם הורו לכם להיכנס לבידוד, או שאתם חוששים מן הרגע שתקבלו הוראה כזאת ותצטרכו לשים בצד את החיים שלכם למשך שבועיים – אל חשש. הכנו את המדריך המלא – איך להכין חדר לבידוד.

מכיוון שהעדויות בנושא וירוס הקורונה הן עדיין מפוזרות ומגיעות ממקומות רבים – החלטנו לקחת משנה זהירות ולכלול את ההנחיות המרכזיות לאורך הפוסט – לפי שלבי הכניסה לבידוד.

המדריך התמציתי שהכנו יכלול את הנושאים הבאים:

  1. איך להכין חדר לבידוד (ואפילו להנות מזה)
  2. מה כדאי לעשות ולהכין לפני שנכנסים לבידוד
  3. איך מעבירים את הזמן בזמן הבידוד – הכנה פסיכולוגית
  4. מה עושים כשיוצאים מהבידוד

איך להכין חדר לבידוד ואפילו להנות מזה

כדאי להכין את הבית או את החדר (אם גרים איתכם אנשים נוספים בבית) לבידוד לתקופה של לא פחות מחודש. זאת אומרת, קניית מצרכים, תרופות והכנת כל ציוד האלקטרוניקה והבידור שאתם זקוקים לו מראש לזמן של יותר מן השבועיים הנדרשים בבידוד שהורו לכם. כל זאת כדי שלא ייגמר לכם שום פריט ציוד בזמן הזה ותאלצו לחשוב כיצד להשיגו כאשר אסור לכם לצאת.

כדאי להצטייד בחיבור טוב לאינטרנט בשביל בידור זמין, ובטלפון נייד לשיחות ולתקשורת ברשתות חברתיות. כדאי להכין מקום בחדר, בארון או בסלסלה, עבור בגדים שלבשתם בתקופת הבידוד וזקוקים לכביסה נפרדת.

מגבונים – הפכו את מגבוני החיטוי לחברים הטובים שלכם לתקופה זו. הרבו לנקות משטחים באמצעות מגבונים לחיטוי לאחר שנגעתם בהם.

איזה חדר מתאים? חדר שאפשר לאוורר, בעל חלונות. מוטב גם חדר בעל מספר שקעים ומרווח מספיק להתנועע בו מעט ולחלץ עצמות.

דוגמה לתרגילי פעילות גופנית מומלצים לאנשים שנמנעה מהם היציאה החוצה אפשר למצוא כאן.

מה כדאי להכין לפני כניסה לבידוד

אם נמסר לכם שעליכם לשהות בבידוד, מומלץ להכין מספר דברים כדי שיהיו איתכם במהלך התקופה שבה לא תוכלו לצאת מן הבית. חשוב להצטייד לפני הכניסה לבידוד בדברים הנחוצים כדי לא להיתקע בלעדיהם בתקופה בה אסור לכם לצאת מהבית. חשוב לזכור – אם נכנסתם לבידוד אסור לכם לצאת מהבית. עבירה על האיסור יכולה לסכן את האנשים בקרבתכם ולהוביל למאסר.

מצרכים – ישנם מצרכים חשובים שמומלץ לכם לאסוף לפני הכניסה לבידוד, כדי שלא תאלצו להשיג אותם מבחוץ בזמן שלא יתאפשר לכם לצאת. מצרכי הבסיס האלו כוללים מוצרי טואלטיקה, כמו: נייר טואלט, דאודורנט, שמפו, סבון גוף, סבון ידיים, מגבונים לחיטוי וכל מוצר טואלטיקה שאתם משתמשים בו בתדירות יומיומית ועומד להיגמר. לגבי מזון: מומלץ להצטייד בכמות של מזון שיכולה להחזיק במשך תקופה ארוכה, כמו קופסאות שימורים ובקבוקי מים. מזון קפוא הוא גם אפשרות טובה. נסו להצטייד במוצרים שאתם יכולים להכין. מעט מתחת נכתוב מה לעשות אם נגמר לכם האוכל, או שאתם לא כאלו שאוהבים לבשל ולהכין את האוכל בעצמכם.

אלקטרוניקה – חשוב לשמור על קשר עם העולם החיצוני בתקופת הבידוד. לכן, אנו ממליצים להיעזר במחשב עם חיבור לרשת, במקלט טלוויזיה, ובעיקר בטלפון נייד ובמטען שבעזרתם תוכלו לטלפן עם אנשים מחוץ לביתכם. מלבד זאת, ישנם מוצרי אלקטרוניקה שיכולים לעזור לכם להתמודד עם מחלות ולחטא את הבית. אלו כוללים מנורות חיטוי ומחוללי אדים ששומרים על בריאות הגוף ומונעים יובש וגירוי שגורמים למחלות עונתיות.

תרופות – אם ישנן תרופות שאתם נוטלים באופן קבוע – הצטיידו בכמות מספקת שלהן לכל תקופת הבידוד. אל תדאגו אם יש לכם בעייה להצטייד – משרד הבריאות וארגוני הבריאות בארץ ינהלו איתכם קשר רציף במהלך התקופה וידאגו שתוכלו ליצור איתם קשר. אם אתם זקוקים לתרופות תוכלו לדבר ישירות עם שירות מגן דוד אדום ולהסביר להם את המצב. הם יישלחו ניידת לביתכם עם תרופות המרשם שאתם צריכים.

מה עושים אם נגמר?

אוכל – אם אתם נוהגים להזמין אוכל מבחוץ, אמרו לשליח להשאיר את המנה שלכם מחוץ לדלת ואל תצרו איתו קשר ישיר. השאירו את הטיפ מתחת לשטיחון הדלת אם צריך.

מוצרי טואלטיקה ואספקה נוספים – בתקופת הבידוד, צרו קשר עם חברים או בני משפחה שיסכימו לאסוף עבורכם כמה דברים. בנוסף, מרכזי קניות מזון רבים כיום מעסיקים מערך שליחויות שמאפשר להזמין היישר מן האינטרנט את כל המוצרים שאתם זקוקים להם עד לדלת הבית.

מה עושים בבידוד אם צריך רופא?

כך גם לגבי בדיקת רופא. כדי שלא תצטרכו לצאת מהבית, קופות החולים מעניקות שירות רופא עד אליכם. צרו קשר עם קופת החולים שלכם והם יישלחו רופא עד אליכם.

איך מכינים את הבית לבידוד כמו שצריך?

אם יש עוד אנשים איתכם בבית, הישארו בחדר נפרד ובודדו אותו כראוי. הדבר נכון שבעתיים אם יש איתכם אנשים שנמצאים בקבוצת סיכון כמו מבוגרים או אנשים עם מחלות לב ומחלות חיסוניות קודמות. שימרו על איוורור החדר וכשאתם יוצאים מן הבית שימו מסיכה על הפה או כיסוי בד כלשהו. רצוי להצטייד במסיכות קבועות עם מטהר אוויר פנימי. לפני ואחרי כניסה לחדר חטאו את הידיים בסבון. מומלץ גם להשתמש בכפפות בעת היציאה מן החדר כדי לא לגעת באיזורים משותפים בידיים חשופות, כמו ידיות דלת ושלטים.

אם גרים איתכם אנשים בסיכון, כמו זקנים ואנשים חולים – אין להישאר בקרבתם בזמן הבידוד.

ילדים – מומלץ לשלוח לגור עם קרובי משפחה בתקופת הבידוד.

מומלץ לחטא את הבית בזמן תקופת הבידוד לפחות פעם ביום. חטאו משטחים בעזרת מגבוני חיטוי וכן את איזור המקלחת והאסלה. רצוי לשמור על איוורור החדרים השונים.

האם אפשר לצאת החוצה בזמן הבידוד?

לא, יש איסור מוחלט לצאת החוצה בזמן הבידוד. עבירה על האיסור הזה עשויה להוביל למאסר.

אם יש לכם כלבים שזקוקים להוצאה לגינה מספר פעמים ביום – השיגו חבר, שלמו למוליך כלבים, או היעזרו בקבוצות הכלבים הרבות בפייסבוק ובקשו מאנשים שיעזרו לכם בכך. אוהבי כלבים ישמחו לסייע לכם.

כביסות – את הבגדים שלבשתם בתקופת הבידוד מומלץ לשים בשקית מיוחדת ונפרדת משאר הבגדים ולשטוף בכביסה נפרדת מן הבגדים האחרים.

איך מעבירים את הזמן בבידוד

לחלק מהאנשים, לקבל תקופה של שבועיים בבידוד ביתי זה חלום שהתגשם. לאחרים – חלום בלהות.

נסו להתחיל ולראות את הכניסה לבידוד כחופשה זמנית, שבה תוכלו להשלים דברים שרציתם לעשות בביתכם ולא הייתה לכם הזדמנות בגלל החובות היומיומיות הרגילות. דברים לעשות בזמן שאתם שוהים בבית כוללים: צפייה בסרטים שתמיד תכננתם, השלמת סדרות שהמליצו לכם עליהם, קריאת ספרים, עריכת סדר ביומן שלכם ופנייה למטלות שאינן כוללות יציאה מן הבית. אלו יכולות להיות סדר בניירת ובחשבונות, שיחות טלפון אל נציגי השירות שדחיתם כבר תקופה ארוכה, בירור עבור תכניות חכסוניות וטובות יותר בחברות השונות בהן אתם חברים ועוד.

הטלפון הנייד הוא דרך מצוינת להישאר בקשר עם כל המכרים שלכם, והבידוד תהיה הזדמנות קלה ליצור איתם שיחה. אם אתם אנשים אוהבי חברה, ליבנו איתכם. במשך תקופת הבידוד אין אפשרות לצאת – אך היום בתקופת הרשתות החברתיות – תוכלו לנהל חלק ענק מן הקשרים שלכם עם חברים ועם מכרים היישר מן הבית. אם אין לכם חשבון פייסבוק או אינסטגרם עכשיו זה הזמן לפתוח אחד. אם, לעומת זאת, אתם מכירים היטב את עולם הסושיאל באינטרנט – תוכלו לנצל את ההזדמנות של הבידוד כדי להפוך את הפרופיל שלכם לפופלרי בזכות זאת: כתבו על החווייה שלכם בפייסבוק, בבלוג או באינסטגרם, או צרו חשבון יוטיוב ותארו את החחוויה דרך vlog (בלוג מצולם בווידאו). היום, בידוד לא אומר נתק חברתי בשום פנים.

מה עושים לאחר הבידוד

עדויות מסוימות על ההדבקה מראות שחלק מן האנשים שנראה שהחלימו מן הנגיף הידרדרו – וחלו בו פעם נוספת. לכן, גם לאחר היציאה מהבידוד התנהגו בזהירות רבה. שטפו ידיים בצורה יסודית בכל הזדמנות שתוכלו. אל תבואו במגע מיותר עם זרים או עם גורמים מבחוץ אם יש לכם ברירה אחרת.

כדאי שתבצעו את היציאה החוצה מן הבידוד בהדרגה. אל תנסו להשלים את כל מה שרציתם לעשות בחוץ בפעם אחת. במיוחד הישמרו ממקומות הומי אדם. נסו להגביל את הזמן שלכם בחוץ לחצי שעה ביום הראשון, והוסיפו בהדרגה עוד רבע שעה עד חצי שעה בכל יום נוסף.

טיפ להימנעות מהתקהלות של אנשים – נסו לתזמן את שעות היציאה שלכם החוצה לשעות פחות הומות אדם.

לסיום

וירוס הקורונה יחלוף כמו שאר המגיפות העונתיות. אך חשוב להתייחס אליו בתור מה שהוא – מחלה מדבקת מאוד שיכולה לפגוע באוכלוסייה שמועדת לפגיעה: חולים, מבוגרים וקשישים. נסו לשמור על הסדר בקרבתכם ובחברה שבה כולנו חיים על ידי הישארות בבידוד אם הורו לכם לעשות כך. כיום יש הרבה אפשרויות לעבור את התקופה הזאת בנעימים ואפילו להנות מכך. מאחלים לכם בריאות שלמה בתקופה הזאת ואחריה.

לקריאה נוספת:

איך לעבור את משבר הקורונה בלי להיכנס לדיכאון

הנחיות משרד הבריאות בנושא וירוס קורונה

התפרצות הקורונה: טלפונים חשובים

מחבר

רשום תגובה