כולנו נתקלים מדי פעם בבננה האחרונה הזאת שלא הספקנו לאכול בזמן, ועכשיו היא כבר חומה ובשלה מדי (שלא נאמר, רקובה, או "דבש" כפי שאמא אומרת). היא פחות מעוררת תיאבון, אבל חבל להשליך אותה לפח כי יש לה לא מעט שימושים אחרים! מה למשל? המשיכו לקרוא >>
5 שימושים מפתיעים לבננה בשלה
- אפיה – הדבר הכי אינטואטיבי לעשות עם בננה בשלה מדי היא לאפות קינוחים ומטעמים. זה יכול להיות פנקייק בננה, לחם בננה, עוגות או מילקשיקיים ופרישייקים. הציצו באתר מתכונים קלים להשראה ורעיונות!
- זירוז הבשלה – בננה משחררת הורמון מסוים בשם "אתילן" הגורם לפירות וירקות אחרים להבשיל מהר יותר. אם יש לכם איזה אבוקדו שמסרב להבשיל או עגבניה ירוקה, שימו אותם לצד בננה בשלה!
- תה בננה – כן, כן, קראתם נכון. התריחו מים חמים והוסיפו בננה חתוכה לקוביות (עם הקליפה!) והרתיחו כ-10 דקות. אפשר להוסיף קצת קינמון. התה יעזור לכם לישון ואפילו יפיג דיכאון או תחושות רעות!
- ניקיון באמצעות קליפות בננה – גם אם לא תשתמשו בבננה הרקובה עצמה, לפחות נצלו את הקליפה! עם קליפת בננה אפשר לזבל את הגינה, לנקות צמחים בעציצים בבית (פשוט שפשפו על גבי העלים את הצד הפנימי של הקליפה), ואפילו תוכלו להשתמש בקליפה כדי להבריק נעליים.
- טיפוח – בננה היא פרי עם הרבה ערכים תזונתיים מדהימים שאפשר לנצל לטיפוח העור. ניתן להכין פילינג לגוף באמצעות ערבוב של הבננה עם 4 כפות סוכר וכף דבש. ניתן להכין גם מסיכת פנים ואפילו קרם רגליים ומסיכה לשיער.